Italias innenriks- og visestatsminister Matteo Salvini da han møtte journalister i Roma tirsdag forrige uke. Foto: Massimo Percossi / ANSA via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Italias innenriksminister Matteo Salvini sier Frankrikes president Emmanuel Macron er 15 ganger ondere enn Ungarns statsminister Victor Orban.

Siden Italias nye regjering erklærte at deres havner er stengt for redningsskip som seiler med utenlandsk flagg, har det gått en kule varmt mellom Macron og Salvini.

På en pressekonferanse mandag kritiserte Salvini journalister for å fremstille Ungarns statsminister som «samfunnsfiende nummer én». Han understreket at mens Ungarn har mislyktes i å ta imot 300 migranter fra Hellas og Italia, har Frankrike mislyktes i å ta imot 9.000.

annonse

– Så hvis Orban er ond er Macron 15 ganger ondere, sa Salvini, som leder det sterkt innvandringskritiske partiet Ligaen.

Forrige uke sa Macron, uten å nevne navn, at Europa trues av en spedalsk-lignende høyrebølge. Dagen etter svarte Salvini at den franske presidenten drakk for mye champagne og utfordret ham til å ta imot alle migranter som Italia avviser.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon