Illustrasjonsbilde. Foto: Skjermbilde video Facebook.
annonse
annonse

Audun Lysbakken reiste til USA i forrige uke og gjorde et videoopptak av seg selv utenfor Trump Tower. SV-politikeren benyttet anledningen til å hamre løs på USAs innvandringspolitikk.

– Stakk innom Trump for å si hva jeg mener om at hans regjering tvinger barn vekk fra foreldrene sine på grensen til USA. Fikk ikke tak i ham, så jeg synes regjeringen skal si fra, skrev SV-lederen på egen Facebook-side.

Lysbakken, som ikke reiste til Det hvite hus, men til Trump Tower i New York, er overrasket over at USA ønsker å opprettholde lover og regler som gjør det vanskeligere for innvandrere å krysse grensen til USA ulovlig.

annonse

Bergenseren mener mange nordmenn har fått et dårligere forhold til USA etter at massemediene gikk til frontalangrep på Trump-administrasjonen for å anholde migranter.

– Jeg tror mange (i Norge) mener verdifellesskapet til USA er litt tynt, når nyheten at amerikanske myndigheter på bestilling separerer barn og voksne som kommer over som migranter fra Mellom-Amerika, sa Lysbakken.

SV-lederen mener det er på høy tid at Erna Solberg og hennes regjering irettesetter amerikanerne.

annonse

– Det er ingen her i Trump Tower som kommer til å høre på meg i dag, men regjering vår har en mulighet til å si ifra. Send en tydelig melding til den amerikanske regjeringen og Trump om at Norge ikke står på deres side i den politikken de gjennomfører, fortalte Lysbakken, som rettet kamera mot seg selv og Trump-skiltet i bakgrunnen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon