Amnesty International med en banner under en demonstrasjon kalt «Funeral March» utenfor Europarådets hovedkarter, der lederne i EU hadde et møte for å finne en løsning på migrantkrisen. Brussel, 23. april 2015. Foto: Reuters/Yves Herman
Del saken
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  

«Vi har ikke et innvandringsproblem i Europa. Det er ingen europeiske land blant de landene i verden som har det største antallet flyktninger. Dette er en politisk taktikk for å avlede oppmerksomheten». Det påstår Amnesty Internationals talsperson Iverna McGowan til Euronews. Amnesty har uttalt seg sterkt imot mulige EU-planer om å plassere asylsøkere i leirer i Afrika.

Ideen om regionale oppsamlingsplasser utenfor EU for innvandrere som prøver å komme seg til Europa, har fått fart, skriver Euronews. De europeiske institusjonene mener at disse leirene kan bidra til å skille økonomiske innvandrere fra de som trenger internasjonal beskyttelse før de drar ut på farlige reiser. Men Amnesty International sier at dette prosjektet truer menneskerettighetene til alle innvandrere og flyktninger. «Etter vår erfaring, spesielt hvis vi ser på Australia og andre land, reiser dette mange menneskerettighetsspørsmål,» sier Iverna McGowan.

Amnesty mener at leirene kan utvikle seg til å «bare være frihetsberøvelsesentre med menneskelig lidelse og ingen mulighet for folk til å bevege seg ut av leirene» Det kan ende opp verre i Europa enn i Trumps USA, mener Amnestys talsperson.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]