Maltese Prime Minister Joseph Muscat talks to the press after an emergency European Union leaders summit on immigration at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium June 24, 2018. REUTERS/Eric Vidal
annonse
annonse

Det bekrefter Maltas statsminister Joseph Muscat onsdag. Han sier at til samme åtte EU-land har tilbudt seg å ta imot migrantene, deriblant Malta selv. De andre landene er Italia, Luxembourg, Nederland, Portugal, Irland, Belgia og Frankrike.

Muscat nevner ikke Tyskland. Men den tyske innenriksministeren Horst Seehofer har sagt at Tyskland kan ta imot noen av migrantene på betingelse av at Lifeline, som eies og driftes av en tysk hjelpeorganisasjon, avslutter virksomheten med å plukke opp migranter i Middelhavet.

Redningsskipet Lifeline har 234 flyktninger og migranter, deriblant flere barn og gravide kvinner, om bord. Disse har blitt nektet å komme i land i Europa siden de ble plukket opp i Middelhavet torsdag i forrige uke.

annonse

Situasjonen om bord har blitt gradvis verre, og onsdag kontaktet skipets kaptein Maltas kystvakt. Han meldte at et stort antall om bord var sjøsyke, og at situasjonen kom til å forverre seg som følge av sjøforholdene.

NTB-DPA

(©NTB)

annonse

[email protected]

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon