Anita Krohn Traaseth. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
annonse
annonse

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth er lei seg for bråket rundt ansettelsen av Katharina G. Andresen.

– Først og fremst er jeg lei meg for og beklager at dette har skapt så mye oppmerksomhet, sier Anita Krohn Traaseth til Dagens Næringsliv.

De siste dagene har det vært rettet betydelig oppmerksomhet rundt ansettelsen av Ferd-arvingen Katharina Andresen i Innovasjon Norge. Andresen fortalte om ansettelsen i et intervju med avisen i forrige uke. Deretter kom det fram i E24 at jobben hun fikk ikke hadde blitt lyst ut.

annonse

Andresen har ikke gjort noe feil i prosessen, understreker Traaseth, og sier hun alltid henviser til HR når hun blir kontaktet om jobbmuligheter, slik Andresen gjorde.

– Vi tar selvkritikk på at hun er forespeilet feil tidspunkt, vi hadde ikke utformet kontrakten engang. Vi har ikke gjort noe ulovlig. Vi har fulgt lover og regler som er riktige, men når det skaper så my støy, må vi være villige til å endre den praksisen, sier Traaseth til E24.

Andresen kom i snakk med Traaseth om internships i Innovasjon Norge tidligere i år.

annonse

– Hvilken som helst 23-åring som hadde møtt meg på hvilket som helst gründerarrangement og spurt meg om jobb i Innovasjon Norge ville fått samme svar som Katharina Andresen fikk, sier hun.

Traaseth avviser at hun har gjort noe galt i prosessen fram mot ansettelsen.

– Jeg forstår at det legges spekuleringer om hvorvidt jeg på en måte nesten har skrevet på en serviett om hun har fått jobb, men det stemmer ikke, sier hun.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon