Anita Krohn Traaseth. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth er lei seg for bråket rundt ansettelsen av Katharina G. Andresen.

– Først og fremst er jeg lei meg for og beklager at dette har skapt så mye oppmerksomhet, sier Anita Krohn Traaseth til Dagens Næringsliv.

De siste dagene har det vært rettet betydelig oppmerksomhet rundt ansettelsen av Ferd-arvingen Katharina Andresen i Innovasjon Norge. Andresen fortalte om ansettelsen i et intervju med avisen i forrige uke. Deretter kom det fram i E24 at jobben hun fikk ikke hadde blitt lyst ut.

Andresen har ikke gjort noe feil i prosessen, understreker Traaseth, og sier hun alltid henviser til HR når hun blir kontaktet om jobbmuligheter, slik Andresen gjorde.

– Vi tar selvkritikk på at hun er forespeilet feil tidspunkt, vi hadde ikke utformet kontrakten engang. Vi har ikke gjort noe ulovlig. Vi har fulgt lover og regler som er riktige, men når det skaper så my støy, må vi være villige til å endre den praksisen, sier Traaseth til E24.

Andresen kom i snakk med Traaseth om internships i Innovasjon Norge tidligere i år.

– Hvilken som helst 23-åring som hadde møtt meg på hvilket som helst gründerarrangement og spurt meg om jobb i Innovasjon Norge ville fått samme svar som Katharina Andresen fikk, sier hun.

Traaseth avviser at hun har gjort noe galt i prosessen fram mot ansettelsen.

– Jeg forstår at det legges spekuleringer om hvorvidt jeg på en måte nesten har skrevet på en serviett om hun har fått jobb, men det stemmer ikke, sier hun.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]