Ap-leder Jonas Gahr Støre, her under Arbeiderpartiets halvårlige pressekonferanse tidligere denne måneden, har fortsatt ingen grunn til å juble for meningsmålingene. På Vårt Lands partibarometer for juni får Ap bare 21,5 prosents oppslutning, det laveste på denne målingen siden 2002. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Arbeiderpartiet går på nok en smell i Vårt Lands juni-gallup. Ap går tilbake med 2,1 prosentpoeng til 21,5 prosent. Det er dårligst på 16 år på denne målingen.

Målingen ble tatt opp like etter og under en ny bølge med medieoppslag som setter søkelys på den opprivende interne striden partiet er inne i, skriver Vårt Land.

– Dette er veldig dårlig for Ap. Det som er ekstra alvorlig er at partiet går ytterligere tilbake etter fjorårets skuffende valg, sier valgforsker Svein Erik Tuastad.

Bakgrunnstallene fra målingen, som er utført av Norstat, viser at Ap lekker på alle bauger og kanter, både til den rødgrønne siden, til de borgerlige og til dem som sitter på gjerdet.

Statsminister Erna Solbergs Høyre går fram med 1,4 prosentpoeng til 27,8 prosents oppslutning, mens regjeringskollega Frp går tilbake med 0,3 prosentpoeng til 13,6 prosent. Venstre går fram med 1 prosentpoeng til 5,1 prosent. KrF holder seg på stedet hvil med 4,2 prosents oppslutning.

SV noterer seg for en marginal framgang på 0,3 prosentpoeng og lander på 7,5 prosent, mens Sp går tilbake med 1,1 prosentpoeng til 10,7 prosents oppslutning. MDG er solid under sperregrensen med sine 2,5 prosent (tilbake 0,2) mens Rødt er like solid over grensen med en framgang på 0,9 prosentpoeng til 4,9 prosent.

Sekkeposten «andre partier» ligger på 2,2 prosent, tilbake fra 2,3 prosent på maimålingen.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]