Illustrasjonsbilde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tirsdag innførte Oslo kommune forbud mot hagevanning som følge av CO2-mangel på renseanlegget. Kommunen melder nå at de venter en ny leveranse CO2 torsdag.

– Oslo kommune har fått mer CO2 enn planlagt. Situasjonen er derfor mer forutsigbar. Dersom den planlagte leveransen av CO2 ankommer torsdag 28. juni, vil kommunen heve hagevanningsforbudet og innføre datovanning, skriver kommunen i pressemelding onsdag.

Forbudet mot hagevanning begynte tirsdag grunnet nedsatt kapasitet på renseanlegget som følge av CO2-mangel. Dersom vannbehandlingsanlegget hadde gått tomt for CO2, hadde kommunen blitt nødt til å sende ut kokevarsel for hele Oslo. Nå ser det ut til at situasjonen vil bedre seg.

annonse

Kommunen opplyser at alle husstander i Oslo vil bli varslet på SMS dersom datovanning innføres. Datovanning innebærer at kommunens innbyggere får vanne etter tur. Fungerende avdelingsdirektør Frode Hult i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune forklarer systemet slik overfor NRK :

– Har man et husnummer med oddetall så vanner man på oddetallsdager. Har man et husnummer med partall, så vanner man på disse dagene.

(©NTB)

annonse

Fredrik.Gronningsaeter@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon