Oslo 20180627. Statsminister Erna Solberg holdt onsdag mottakelse i statsministerboligen i forbindelse med Oslo Pride. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  

Regjeringen vil endre straffeloven slik at skeive personer skal få et strafferettslig vern mot diskriminerende og hatefulle ytringer.

– Om få dager sender regjeringen på høring en utredning om det strafferettslige diskrimineringsvernet. Der foreslår vi at kjønn, kjønnsuttrykk og kjønnsidentitet tas inn som nye diskrimineringsgrunnlag i straffelovens bestemmelser, sier barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H).

Hun slapp nyheten om at regjeringen vil inkludere kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk som diskrimineringsgrunnlag i straffeloven da regjeringen holdt sin mottakelse i forbindelse med åpningen av Pride-arrangementet. Og applausen lot ikke vente på seg; lhbtiq-organisasjonene har ventet på en endring i straffeloven som gir skeive personer et vern mot diskriminerende og hatefulle ytringer.

– Dette er ikke tatt med i dagens straffelov, og det ønsker vi å endre for å styrke vernet mot diskriminering, sier Helleland.

Mer kunnskap

Hun vil også ha mer kunnskap om levevilkår og livssituasjonen for skeive i Norge og vil gjennomføre en landsomfattende levekårsundersøkelse for lhbtiq-personer.

– Denne skal gi oss oppdatert kunnskap om levekår og livssituasjon for skeive i Norge. For det er kun kunnskap og forståelse som gir oss grunnlag for å sette i verk de tiltakene som virker og som gir resultater, sier statsråden.

Staselig ramme

Onsdag ettermiddag åpnet statsminister Erna Solberg (H) dørene til regjeringens representasjonsbolig i Parkveien for Oslo Pride. Statsministeren var opptatt av holdninger og at mange blir støtt av homofile. Hun viste til undersøkelsen som har avdekket at \en av seks menn ville flyttet seg hvis de kom tett på en homofil mann. Hele 20 prosent er negative til at homofile menn holder hender offentlig.

– Vi kan ikke ha det sånn, så vi har en vei å gå når det gjelder holdninger, også her til lands, sier Solberg.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]