Illustrasjonsbilde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det ligger an til at Nord-Norge kan notere bunnivå for soltimer i juni. Samtidig kan hele landsdelen feire væromslag og høytrykk fra neste uke

Helgeværet blir grått og uten de store temperaturene, men søndag kommer værendringen i Nord-Norge.

– Da blir det mer sol og temperaturene siger, varsler Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt. Han venter å se 20-tallet på gradestokken både i Finnmark, Troms og Nordland.

Et høytrykk er i ferd med å etablere seg i Nord-Norge. Hvis det først setter seg, kan det bety at det blir en lengre periode med mye finvær. Foreløpig er det ikke helt sikkert at det vil slå seg til ro over Nord-Norge, men det ligger uansett an til å bli mye finvær neste uke.

Meteorologen mener dette er vel fortjent etter en begredelig juni måned hvor det ligger an til bunnivå for antall soltimer i deler av landsdelen.

– Det er ikke den rekorden du har lyst til å ha. Det gjenspeiler hvordan juni har vært i Nord-Norge. Vi har opplevd snø i lavlandet, vind, og mye gråvær, oppsummerer Gislefoss.

Kald start

Midt-Norge får også en kald start, men i løpet av helgen stiger varmen igjen.

– Søndag er det håp om 20 grader igjen i både Trøndelag og Møre og Romsdal. De gode temperaturene fortsetter inn i neste uke. Det er muligheter for byger, men mye pent vær, varsler Gislefoss.

Også Vestlandet får se mye til sola framover. Det blir kan bli over 20 grader og for det meste rolige vindforhold.

– Det blir stort sett oppholdsvær med mye pent vær i hele perioden fram til fredag neste uke, men med mulighet for en regnbyge. Spesielt nå førstkommende søndag.

Sydenvarme

Sør- og Østlandet har fått sydenvarmen tilbake igjen. Onsdag ble det satt varmerekord så langt denne sommeren med 33,8 grader i Sigdal i Nedre Eggedal i Buskerud.

– Torsdag kan fort bli enda litt varmere og kanskje når vi 34 grader, sier meteorologen.

Han forteller at Oslo for øyeblikket er en av de varmeste hovedstedene i Europa, kun slått av Madrid.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]