Illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Temperaturen faller med ti grader i helgen, men det blir kortvarig. Neste uke er det igjen knallsommer med varme og tørre dager i hele Sør-Norge.

Allerede denne uka ble det satt varmerekord så langt denne sommeren med 33,8 grader i Sigdal i Nedre Eggedal i Buskerud.

-Torsdag kan fort bli enda litt varmere, og kanskje når vi 34 grader, sier meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Han forteller at Oslo for øyeblikket er en av de varmeste hovedstedene i Europa, kun slått av Madrid.

Skogbrann

Imidlertid synker temperaturen kraftig med ti grader fredag og lørdag.

– Da blir det 23 istedenfor 33. Du kan likevel ikke bruke uttrykk som at det blir kaldere, men det blir mindre varmt. Fordelen er at det blir mer levelig på natta med mer behagelige temperaturer, sier Gislefoss.

Det er vind nordfra som er forklaringen på at det blir noen dager med lavere temperaturer.

Neste uke blir det varmere igjen. Vi får mellom 25 og 28 grader, men trolig ikke fullt så varmt som før helgen. Det ser ut til å etablere seg et høytrykk i Nord-Norge fra neste uke og dermed ligger ikke Sør-Norge like gunstig til.

Men selv om det kan bli mer skyer, er det varslet både varmt og tørt.

– Det er lite eller ingen nedbør i sikte fram mot neste fredag, sier meteorologen som minner om at det er varsel om skogbrannfare i kategoriene «stor skogbrannfare» og «meget stor skogbrannfare» i områder på Sør- og Østlandet.

Sommer i hele landet

Endelig kommer varmen og sola også til Nord-Norge. Faktisk kan hele landet kose seg med opphold og over 20 grader neste uke.

– Et høytrykk er i ferd med å etablere seg i Nord-Norge. Hvis det først setter seg, kan det bety at det blir en lengre periode med mye finvær. Foreløpig er det ikke helt sikkert at det vil slå seg til ro over Nord-Norge, men det ligger uansett an til å bli mye finvær neste uke, sier meteorolog Gislefoss.

Han venter å se 20-tallet både i Finnmark, Troms og Nordland. Midt-Norge får en kald start, men i løpet av helgen stiger varmen igjen. Også Vestlandet får se mye til sola framover. Det blir kan bli over 20 grader og for det meste rolige vindforhold.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]