Belgias Romelu Lukaku spiller neppe gruppefinalen mot England i VM torsdag. Foto: Victor Caivano / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Gruppe G er gruppen verken England eller Belgia trolig vil vinne. Belgia stiller trolig uten toppscorer Lukaku, mens England gjør mange endringer på laget.

Eric Dier er en av de nye ansiktene blant Gareth Southgates utvalgte. Begge lagenes managere opplyste at de vi gjøre en del endringer på sine lag i torsdagens kamp, hvor begge er kvalifisert for åttedelsfinalen, men hvor vinneren skal ut mot toeren av gruppe H (enten Japan, Senegal eller Colombia), og toeren mot vinneren av gruppen.

De havner da på den andre siden av tablået hvor Brasil/Mexico er en mulig kvartfinalemotstander og hvor Frankrike/Argentina kan bli motstander i en eventuell semifinale.

annonse

Begge lag har 6 poeng og 8-2 i målforskjell. Ved et uavgjort resultat vil antallet gule/røde kort være avgjørende. Akkurat nå leder England med ett gult kort mindre. Er det likt i antall kort så vil det bli en historisk loddtrekningen om hvem som vinner gruppen.

Vil vinne

Southgate var raskt ute med å stoppe spekulasjonene om at det vil være en fordel å ende som toer i gruppen.

– Vi vil vinne kampen. Vi forsøker å få en vinnermentalitet i laget, og jeg kan ikke tenkte meg situasjonen hvor jeg står foran spillerne og snakker om noe annet, sa han.

annonse

Southgate kom ikke med noen endelig tall på hvor mange av han vil erstatte fra 6-1-kampen mot Panama, men bekreftet at Dier vil få sin første kamp fra start i turneringen.

Usikker Lukaku

– Han er alltid en stor del av vår planlegging, sa Southgate om midtbanespilleren under pressekonferansen foran kampen.

– Han har stor innsikt i hvilke vanskeligheter vi kan møte, så selv om han ikke har vært i startelleveren så har han vært med og bidratt på møter og under trening. Torsdag er han tilbake på laget, sa Southgate,

Belgias landslagssjef Roberto Martínez avslørte heller ikke mye annet enn av storscoreren Romelu Lukaku høyst sannsynlig ikke spiller på grunn av en skade. Han skadet ankelen i kampen mot Tunisia lørdag.

– Torsdag er trolig en dag for tidlig, men jeg tror ikke han vil være ute lenger enn det, sa Martinez.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon