Hellas' statsminister Alexis Tsipras. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Alexis Tsipras sier Hellas vil inngå en avtale som gjør det lettere for Tyskland å sende avviste migranter tilbake til andre europeiske land.

I et intervju med Financial Times sier den greske statsministeren at han er åpen for å få i stand en spesialavtale med Tyskland, i et forsøk på å hindre at asylsøkere og migranter som ankommer Sør-Europa tar seg videre til andre land.

Tsipras uttalelse vil gi den tyske statsministeren Angela Merkel ammunisjon til toppmøtet i Brussel torsdag. Merkels konservative koalisjonspartnere har den siste tiden lagt mye press på henne for å få fortgang i returprosessen i landet. Spesielt retur av asylsøkere som allerede er registrerte i et annet EU-land.

annonse

– Vi bryr oss ikke om noen returer fra Tyskland dersom dette kan hjelpe å sende et signal til menneskesmuglere om at Europa tar grep, sier Tsipras.

Under det to dager lange toppmøtet skal EUs stats- og regjeringssjefer blant annet diskutere asylpolitikk, skattepolitikk og forsvarssamarbeid.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon