Illustrasjonsfoto: REUTERS/Dado Ruvic
Del saken
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Beslutningen kommer som et raskt svar på at IS har tatt livet av åtte fanger.

Over 300 mennesker, blant dem 100 utenlandske kvinner, er dømt til døden i Irak for å være medlemmer av IS. Hundrevis av andre soner livslange fengselsstraffer. De fleste av de dømte kvinnene kommer fra Tyrkia eller tidligere sovjetrepublikker.

Blant de dødsdømte mennene er det en russer og en belgier.

Abadis reaksjon kom dagen etter at likene av åtte IS-fanger ble funnet langs en riksvei nord for Bagdad. Likene var i ferd med å gå i oppløsning og var ikledd vester med eksplosiver.

– Våre sikkerhetsstyrker vil ta en kraftig hevn mot disse terroristcellene, proklamerte Abadi i et møte med medlemmer av regjeringen og de væpnede styrker.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]