Forsvarsminister Jim Mattis var to dager i Kina før han reiste videre til Sør-Korea. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAS forsvarsminister Jim Mattis lover at amerikanske soldater blir værende i Sør-Korea selv etter at Donald Trump suspenderte militærøvelsene i landet.

Trump overrasket både Sør-Korea og sitt eget militære da han kom med løftet om å suspendere militærøvelsene etter toppmøtet med Kim Jong-un i Singapore, ikke minst fordi han gjentok Nord-Koreas egne argumenter om at øvelsene er provoserende.

Under et kort besøk i Sør-Korea torsdag sa Mattis til sin sørkoreanske kollega Song Young-moo at USAs allianse med Sør-Korea er upåvirket, og at de 28.500 amerikanske soldatene som er basert i Sør-Korea, vil bli værende.

USA har gjentatte ganger uttalt at de er forpliktet til å beskytte Sør-Korea og Japan, men begge land blir stadig mer urolig for at amerikanerne ikke mener alvor. Det sier James Schoff, en tidligere rådgiver i USAs forsvarsdepartement med Asia som område.

– Å berolige dem er en del av besøket, men ikke hovedpoenget, sier en seniorrådgiver i Pentagon til nyhetsbyrået AFP.

Senere torsdag reiser Mattis videre til Tokyo.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]