Fort Bliss i Texas kan komme til å huse flere tusen migranter som har krysset grensen til USA fra Mexico. Foto: Juan Carlos Llorca / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sikkerhetsdepartementet i USA har formelt bedt om 12.000 sengeplasser på en militærbase til å huse migranter, opplyser forsvarsdepartementet.

Departementet har bedt om at 2.000 senger er klare til bruk på grensen til Mexico innen 45 dager. Resten av plassen skal brukes etter behov, heter det i en uttalelse fra Pentagon.

Hvilken militærbase som skal brukes til å huse migranter som har krysset grensen til USA ulovlig, er ennå ikke klart, men forsvarsminister Jim Mattis sier både Goodfellow i nærheten av San Angelo og Fort Bliss i El Paso, begge i Texas, er aktuelle. De to basene omfatter til sammen områder på over 4.000 kvadratkilometer.

I uttalelsen fra forsvarsdepartementet heter det at dersom de to basene ikke har ledig plass, er de blitt bedt om å finne steder på områdene hvor man kan bygge provisoriske leirer som kan huse opptil 4.000 mennesker, på tre ulike steder.

Finansieringen av ordningen må fortsatt på plass, opplyser to regjeringskilder til nyhetsbyrået AP.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]