.Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 204
 •  
 •  
 •  
 •  

Arbeiderpartiet får sin laveste oppslutning siden 2002 på et nytt partibarometer i Dagbladet. Også partileder Jonas Gahr Støre kommer dårlig ut.

Ap går tilbake 0,7 prosentpoeng og får en oppslutning på 22,2 prosent på målingen Ipsos MMI har utført for Dagbladet. Så langt nede har ikke partiet ligget siden desember 2002.

– Det ser ikke bra ut for Ap. Tendensen har vært negativ helt siden valget. Det har nesten blitt en egendynamikk i at Ap har problemer. Det er blitt en ond sirkel som det virker vanskelig å komme ut av, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning.

– Vi har måneder med mye negativ dekning bak oss, med førstesider som har handlet om intern uro framfor politikk. Det setter velgerne sjelden pris på, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Men heller ikke lederen selv får noe godt skussmål. Bare 18 prosent mener Jonas gjør en god jobb, mens 35 prosent synes han gjør en dårlig jobb.

Høyre går fram 0,9 prosentpoeng til 27,9 prosent, mens regjeringspartner Frp står stille på 13,5 prosent. Venstre går tilbake hele 2 prosentpoeng og er rett under sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent.

Aps tidligere rødgrønne partnere i Sp går fram 0,3 til 11,4 prosent, mens SV faller 0,6 til 7,1. KrF går forbi Venstre og stiger fra 3,8 til 4,7 prosent.

Rødt går fram 0,6 til 3,8 prosent, mens MDG faller like mye og ender på 2,4 prosent.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 204
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]