Illustrasjonsbilde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Oslo kommune opphevet torsdag totalforbudet mot hagevanning. Kommunen innfører imidlertid regulering på når vanning er tillatt.

De nyinnførte reglene gjelder vanning med spreder og vannslange, og innebærer at husstander med oddetallsnummer får vanne på oddetallsdatoer mellom klokka 21 og 23.

Husstander med partallsnummer kan vanne på partallsdatoer i samme tidsrom.

– Vi vil takke innbyggerne i Oslo for at de har tatt ansvar og overholdt hagevanningsforbudet. Vi ser at vannforbruket har gått ned under forbudet, og det har hjulpet oss med å sikre byens vannforsyning, sier fungerende avdelingsdirektør Frode Hult, i vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

(©NTB)

[email protected]

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]