Investor Øystein Spetalen taler under Oslo Business Forum i Oslo Konserthus. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Lørdag for to uker siden hadde FrPs stortingsrepresentant Himanshu Gulati fødselsdag, og i den forbindelse inviterte politikeren til fest hjemme hos seg selv i Lillestrøm, Akershus. Blant festdeltagerne var investor og forretningsmann Øystein Stray Spetalen.

annonse

Spetalen holdt en tale for Gulati, og hyllet politikeren, samt mange av gjestene, for å ha mot til å står for sine meninger.

– Himanshu og veldig mange av de menneskene som jeg kjenner her står for ærlighet, og de er ikke feige, de tør å si det de mener. Det som er det store problemet i samfunnet i dag er at veldig mange er feige og tør ikke stå for det de innerst inne mener, men går med mainstream. Det betyr at den ytringsfriheten vi tror vi har, den forsvinner gradvis.

Spetalen påpekte at Nasjonal Samling på et tidspunkt under krigen hadde om lag 55 000 medlemmer, i en tid der Norge hadde halvparten så mange innbyggere som i dag. Arbeiderpartiet hadde til sammenligning ca. 54 000 medlemmer i 2016. Nasjonal Samling hadde i utgangspunktet marginal støtte i befolkningen før krigen, men etter at tyskeren tok kontroll over landet endret dette seg drastisk.

– Alle disse personene var ute etter fordeler. De kunne få en fordel ved å slutte seg til de som kom til å vinne krigen. Alle var sikre på at Tyskland skulle vinne den krigen.

I sin tale forteller Spetalen at det først var mot slutten av krigen, da det ble tydelig at Tyskland var i ferd med å tape, at den norske motstandsbevegelsen dukket opp.

– Det var ikke en gutt på skauen i 1942.

Investoren avslutter talen sin med en formaning om å stå i mot «fordelsfolkene».

– Det er viktig å stå imot de kreftene der. De er her hele tiden, de samme folkene, som skal ha fordeler. Fordelsfolka.

En av festdeltagerne, Frank Finstad, filmet talen. Se talen her:

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.