Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den siktede samfunnstoppen fra Tromsø vil etter eget ønske la seg avhøre av politiet på nytt i august.

Det bekrefter hans advokat Ulf E. Hansen overfor NTB torsdag ettermiddag. Årsaken til at han vil gi et såkalt tilleggsavhør er at har fått tilbake notater og sin almanakk som ble beslaglagt i forbindelse med politiets etterforskning.

Det førte ifølge Hansen til at han måtte gi en del upresise forklaringer om tid, sted og enkelte hendelser. Når dette nå er frigitt, kan han gi mer presise angivelser om dette, noe som vil være hensiktsmessig om saken skulle gå til en hovedforhandling.

Politiet tar sikte på å oversende sin innstilling til statsadvokaten innen 15. juli.

– Innstillingen gjelder hva som skal skje videre, enten tiltale, henleggelse eller noe imellom der, har politiinspektør Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt opplyst til NTB.

Hun sier at verken politiet eller statsadvokaten vil kommentere noe om innstillingen før den er ferdig behandlet. Statsadvokat Torstein Lindquister sier til NRK at de vil ha en avgjørelse om tiltale eller henleggelse klar i løpet av august.

Mannen ble pågrepet i begynnelsen av januar. Han er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, og for å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Det er tre fornærmede i saken. Mistanken mot siktede knytter seg til hendelser etter 2010. De fornærmede kom til Norge som asylsøkere.

Den siktede mannen har hele tiden nektet straffskyld i saken.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]