Stovner politistasjon i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 • 350
 •  
 •  
 •  
 •  

Natt til lørdag ble det rapportert at en person var utenfor Stovner politistasjon og gjorde skadeverk ved å knuse vinduer og et overvåkingskamera. Mannen i 20-årene ble oppdaget av politiet og ble raskt pågrepet etter å ha løpt fra stedet, ifølge NTB.

– I etterkant ble det funnet et våpen som mistenkte antakelig hadde hatt med seg til politistasjonen, men vi har ikke helt oversikt om dette har blitt brukt, uttalte operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Presserådgiver Aslaug S. Røhne forteller til Resett at den pågrepne vil bli fremstilt for Oslo tingrett for varetektsfengsling. Vedkommende er tysk statsborger, men politiet vil ikke opplyse hvilken etnisitet han har. Det er ingen flere som er mistenkt eller pågrepet i saken, og politiet sier det er for tidlig å si om personen har gjengtilknytning.

Politiet ønsker heller ikke å opplyse om hvilken type våpen som ble funnet eller hva de tror motivet har vært.

Kommentar

Politiet er sparsomme med å kommentere. Vi får tro at det ikke skyldes at de tar lett på hendelsen, men at de som sedvanlig ikke ønsker å gjøre de kriminelle viktigere enn de er. Men de bør nok som et minimum forfølge hypotesen om at dette dreier seg om mer enn grovt skadeverk

Det har vært mange uttalelser fra politikere og politiet den siste tiden om at «gjengene skal tas». Er dette noe disse kriminelle gjengene setter pris på? Neppe. De vil ha området og kriminaliteten i fred uten innblanding fra myndighetene.

Ut fra omstendighetene som beskrives og andre opplysninger som Resett er gjort kjent med, kan det neppe utelukkes at dette var et målrettet angrep mot politiet på Stovner. En form for advarsel.

Vender man seg mot vårt naboland Sverige, har denne typen hendelser blitt mere og mere vanlig. Der har det blitt plassert og detonert bomber mot politiet, blitt skutt mot stasjoner og kastet stein og sendt raketter for å nevne noe. Mange av hendelsene har vært utført av gjenger som har ønsket å skremme politiet i forbindelse med at de har økt trykket mot de den utbredte kriminaliteten.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 350
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]