Stovner politistasjon i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Natt til lørdag ble det rapportert at en person var utenfor Stovner politistasjon og gjorde skadeverk ved å knuse vinduer og et overvåkingskamera. Mannen i 20-årene ble oppdaget av politiet og ble raskt pågrepet etter å ha løpt fra stedet, ifølge NTB.

– I etterkant ble det funnet et våpen som mistenkte antakelig hadde hatt med seg til politistasjonen, men vi har ikke helt oversikt om dette har blitt brukt, uttalte operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Presserådgiver Aslaug S. Røhne forteller til Resett at den pågrepne vil bli fremstilt for Oslo tingrett for varetektsfengsling. Vedkommende er tysk statsborger, men politiet vil ikke opplyse hvilken etnisitet han har. Det er ingen flere som er mistenkt eller pågrepet i saken, og politiet sier det er for tidlig å si om personen har gjengtilknytning.

annonse

Politiet ønsker heller ikke å opplyse om hvilken type våpen som ble funnet eller hva de tror motivet har vært.

Kommentar

Politiet er sparsomme med å kommentere. Vi får tro at det ikke skyldes at de tar lett på hendelsen, men at de som sedvanlig ikke ønsker å gjøre de kriminelle viktigere enn de er. Men de bør nok som et minimum forfølge hypotesen om at dette dreier seg om mer enn grovt skadeverk

Det har vært mange uttalelser fra politikere og politiet den siste tiden om at «gjengene skal tas». Er dette noe disse kriminelle gjengene setter pris på? Neppe. De vil ha området og kriminaliteten i fred uten innblanding fra myndighetene.

annonse

Ut fra omstendighetene som beskrives og andre opplysninger som Resett er gjort kjent med, kan det neppe utelukkes at dette var et målrettet angrep mot politiet på Stovner. En form for advarsel.

Vender man seg mot vårt naboland Sverige, har denne typen hendelser blitt mere og mere vanlig. Der har det blitt plassert og detonert bomber mot politiet, blitt skutt mot stasjoner og kastet stein og sendt raketter for å nevne noe. Mange av hendelsene har vært utført av gjenger som har ønsket å skremme politiet i forbindelse med at de har økt trykket mot de den utbredte kriminaliteten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon