This Sunday, June 24, 2018 photo released by the Libyan Coast Guard shows migrants on a ship intercepted offshore near the town of Gohneima, east of the capital, Tripoli. There were four boats, boarding 490 African migrants including 75 women and 21 children, Spokesman Ayoub Gassim said. (Libyan Coast Guard via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

– Vi er bekymret for at barn skal bli internert, sier UNICEF-talskvinne Sarah Crowe til nyhetsbyrået DPA, etter at EU-lederne er enige om å opprette «kontrollerte sentre» på europeisk jord der migranter skal holdes mens asylsøknadene deres behandles.

Organisasjonen understreker at disse sentrene må drives som åpne fasiliteter for å beskytte barn.

Crowe sier UNICEF også har spørsmål knyttet til de såkalte ilandstigningsplattformene EU ser for seg i områder utenfor blokka, eksempelvis i Nord-Afrika.

Også Leger Uten Grenser (MSF) er kritiske til EU-tiltakene.

– Europeiske myndigheter må stanse politikken som fanger ekstremt sårbare mennesker inne i Libya eller lar dem dø på havet, skriver organisasjonen i en uttalelse fredag.

– Leger Uten Grenser ber europeiske myndigheter om å vise grunnleggende anstendighet og huske på at vi her snakker om menneskeliv og menneskelig lidelse. De kan starte med å sette i gang søk og redning og tilrettelegge for en rask ilandstigning i trygge havner. Det betyr ikke Libya, sier Lindis Hurum, nødhjelpskoordinator for Leger Uten Grenser.

Ifølge organisasjonen var forrige uke den dødeligste så langt i år på Middelhavet, da minst 220 mennesker druknet.

– Dette var en unngåelig tragedie. Europeiske myndigheter har blokkert søk og redningsoperasjoner gjort av NGOer og gitt ansvaret over til den libyske kystvakten, skriver MSF.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]