Illustrasjonsfoto: AP Photo/Baba Ahmed)

To soldater og én sivil er drept i et angrep mot hovedkvarteret til den regionale antiterrorstyrken i Mali. I tillegg er fire soldater såret.

annonse

Angrepet startet med at en bilbombe eksploderte i hovedkvarteret til styrken, som er kjent som G5 Sahel Joint Force. Deretter oppsto det en skuddveksling mellom soldater og angriperne.

To av soldatene i styrken og én sivil er drept, bekrefter styrkens talsmann Abdoul Salam Diagana. To av angriperne er også drept, og to andre er tatt til fange, ifølge ham. I tillegg er fire soldater, tre angripere og én sivil såret.

– Livet til de sårede er ikke fare, opplyser en lege til nyhetsbyrået AP.

G5-styrkens hovedkvarter ligger i Sevaré, om lag 500 kilometer nordøst for hovedstaden Bamako. Styrken, som består av rundt 5.000 soldater fra Burkina Faso, Tsjad, Mali, Mauritania og Niger, ble operativ i 2017. Den ble opprettet med støtte fra Frankrike og mottar også økonomisk støtte fra EU, USA, Saudi-Arabia og andre.

Frankrike har sin egen antiterrorstyrke på 4.000 soldater i Mali, kjent som Barkhane. De franske soldatene samarbeider både med maliske regjeringssoldater og lokale militser i jakten på militante islamister.

FN har også hatt en fredsbevarende styrke i Mali siden 2013. MINUSMA-styrken består av rundt 15.000 soldater. Over 100 MINUSMA-soldater er drept, og operasjonen i Mali regnes i dag som FNs mest risikable.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.