Illustrasjonsfoto: AP Photo/Baba Ahmed)
annonse
annonse

To soldater og én sivil er drept i et angrep mot hovedkvarteret til den regionale antiterrorstyrken i Mali. I tillegg er fire soldater såret.

Angrepet startet med at en bilbombe eksploderte i hovedkvarteret til styrken, som er kjent som G5 Sahel Joint Force. Deretter oppsto det en skuddveksling mellom soldater og angriperne.

To av soldatene i styrken og én sivil er drept, bekrefter styrkens talsmann Abdoul Salam Diagana. To av angriperne er også drept, og to andre er tatt til fange, ifølge ham. I tillegg er fire soldater, tre angripere og én sivil såret.

annonse

– Livet til de sårede er ikke fare, opplyser en lege til nyhetsbyrået AP.

G5-styrkens hovedkvarter ligger i Sevaré, om lag 500 kilometer nordøst for hovedstaden Bamako. Styrken, som består av rundt 5.000 soldater fra Burkina Faso, Tsjad, Mali, Mauritania og Niger, ble operativ i 2017. Den ble opprettet med støtte fra Frankrike og mottar også økonomisk støtte fra EU, USA, Saudi-Arabia og andre.

Frankrike har sin egen antiterrorstyrke på 4.000 soldater i Mali, kjent som Barkhane. De franske soldatene samarbeider både med maliske regjeringssoldater og lokale militser i jakten på militante islamister.

FN har også hatt en fredsbevarende styrke i Mali siden 2013. MINUSMA-styrken består av rundt 15.000 soldater. Over 100 MINUSMA-soldater er drept, og operasjonen i Mali regnes i dag som FNs mest risikable.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon