Norges lover 1687-2016. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Et ektepar i 40-årene er siktet for frihetsberøvelse i saken der en ungarsk mann (37) har vært savnet i seks dager. De to nekter straffskyld.

– Ekteparet er siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til det, opplyste politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt på en pressekonferanse fredag, ifølge TV 2.

Den 37 år gamle ungareren ble sist sett ved 1-tiden natt til lørdag. Da tok han ut penger fra DNBs minibank i Storgata i Molde. Han ble meldt savnet av arbeidsgiveren sin først mandag morgen, da han ikke møtte på jobb.

Tappet ned tjern

Det har pågått en større etterforskning av saken siden meldingen kom til politiet, ifølge Corneliussen. Et lite vann i nærheten av boligen mannen leier i Molde er blitt tappet ned og gjennomsøkt i letingen etter ham. Ved middagstider fredag var det ikke gjort funn i vannet, ifølge Romsdals Budstikke(RB).

Det ble også jobbet med å senke vannstanden i et annet, nærliggende vann, som ledd i søket etter mannen i nærheten av stedet der han bor, bekrefter etterforskningslederen.

– Siste observasjon av mannen var klokka 1 natt til lørdag. Det er et større antall mannskaper som har jobbet i flere dager, og vi har fått hjelp fra Kripos, sa Corneliussen.

Corneliussen er svært tilbakeholden med ytterligere opplysninger i saken. Han vil ikke gi detaljer om det siktede ekteparet, hvilken nasjonalitet de har eller hvilken relasjon de har til den savnede mannen.

Siktelsen kan bli utvidet

Mannen og kvinnen fremstilles for varetektsfengsling i Romsdal tingrett fredag ettermiddag. Politiet begjærer dem fengslet i fire uker. Det første fengslingsmøtet ble holdt klokka 14.

Roy Peder Kulblik, forsvareren til kvinnen, sier til NTB at hans klient nekter straffskyld og motsetter seg fengsling. Advokat Olav Bowitz bekrefter overfor RB at ektemannen også nekter straffskyld. Corneliussen i politiet utelukker ikke at siktelsen mot ekteparet kan bli endret.

– Vi mistenker frihetsberøvelse, men holder muligheten åpen for at andre ting kan ha skjedd, sa han.

Etter det RB erfarer, er mannen i forholdet tidligere domfelt. Corneliussen vil ikke ut med noen opplysninger om hvorvidt paret er blitt domfelt tidligere.

(@NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]