«Jeg var en pyse som barn,» sa Merete Hodne da hun torsdag kveld lanserte sin bok «Det koster å gå mot strømmen» på Eldorado bokhandel i regi av Kolofon forlag. Hun ble mobbet, og mener at hun blir det fremdeles, på grunn av sine meninger. Men en pyse? Det er hun ikke lenger. Under bokpresentasjonen stod den nå 49 år gamle frisøren fra Bryne beinhard på sine meninger. «Muhammedanismen er like ille som nazismen», mente hun.
Hodne kom i medienes søkelys da hun nektet å klippe en hijab-kledd kvinne i sin frisørsalong. Det angret hun ikke på et sekund, og ville gjort det samme i dag. Hendelsen førte til at Merete ble mobbet i et revynummer fra den populære revygruppen «Løgnaslaget». Hun ble kalt «nazifrisøren fra Bryne» i et revynummer som til sammen ble oppført over 50 ganger. Nylig tapte hun en injuriesak mot revygruppen, men saken er anket til lagmannsretten og kommer opp i september.
Under torsdagens lansering ble Hodne utspurt av den tidligere talspersonen i Pegida Norge, Max Hermansen. På spørsmål om hun hadde nazistiske sympatier var svaret klar og konsist: «Absolutt ikke». Tvert imot var Merete Hodne så sterkt imot det hun har valgt å kalle «muhammedanismen» nettopp fordi hun mente denne islamske ideologien har klare likhetstekke med en autoritær ideologi som nazismen. Hijab ser hun på som et totalitært symbol på sharia. «De skiller mellom oss og dem» sa hun under møtet. «Vi andre er nærmest horer som ikke dekker oss til». «Jeg hadde ikke sluppet inn en person med nazitatovering på armen heller», forklarte hun.
Det koster å gå mot strømmen, og Merete Hodne risikerer å tape både hus og hjem dersom hun taper rettssaken mot Venstre-politikeren Per Inge Torkelsen og de andre medlemmene av Løgnaslaget også i lagmannsretten. Hun fortalte at hun hadde mistet kontakten både med familiemedlemmer og tidligere venner. «Men jeg sover godt» sa hun. «For jeg vet jeg gjør det rette. Jeg sov dårligere da jeg var liten og ble mobbet».
«Vi kan ikke gi opp kampen mot muhammedanismen. Da har vi tapt. Vi vant over nazistene. Da kan vi også vinne denne kampen mot en ideologi som er like ille,» sa hun, og konkluderte med å si at «ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe».
Boken hennes, som er en selvbiografi, handler ikke bare om islam, men også om en tøff oppvekst, ekteskap og barn. Den kan bestilles direkte fra Merete Hodne selv, via en bokhandler eller fra Kolofon forlag.