Politiet tror at den 59 år gamle Marie-Louise Bendiktsen kan ha blitt drept allerede mandag 13. juli, tre dager før hun ble funnet i restene av bolighuset i Lensmannsjordet på Sjøvegan etter en brann som ble påsatt for å dekke over udåden. (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Pluss)
annonse

Politiet har funnet det de omtaler som sikre DNA-spor fra 37-åringen som er siktet etter drapet i Sjøvegan i 1998.

– For litt tid tilbake kunne vi slå fast at DNA ga oss et gjennombrudd i denne saken. Vi har en profil på vedkommende som vi er sikker på, så vi kan si at det er en DNA-profil som har medført siktelsen, sa lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms lensmannsdistrikt på en pressekonferanse fredag.

– Sikkert

Han vil ikke gå i detalj om hva slags spor som er funnet med den siktedes DNA, men sier at politiet vil komme tilbake til dette på et senere tidspunkt.

– Det har tidligere vært skrevet at biologiske spor fra den avdøde har vært forringet eller også omtalt som ødelagt. Ut over det kan jeg ikke si annet enn at vi har fått tilbakemeldinger om at den DNA-profilen vi har er 100 prosent sikker og at det ikke er tvil om at det er den samme som siktedes, sier Nilsen.

Mannen som er pågrepet, har vært i fire avhør etter at han ble fraktet til Troms politidistrikt for noen dager siden. Han forklarer seg villig i avhør, men nekter straffskyld etter siktelsen, opplyser politiet.

Avhørt flere ganger

Han var mindreårig asylsøker i 1998 og var tilknyttet Sjøvegan asylmottak. I etterkant av drapet ble han avhørt av politiet flere ganger

– Dette er ikke noe spesielt i seg selv, for det er mange i Sjøvegan-saken som er blitt avhørt flere ganger, sier Nilsen.

Den siktede ble pågrepet på Gardermoen om formiddagen onsdag 20. juni i det han ankom landet. I etterkant av drapet i 1998 oppholdt han seg på flere ulike steder i Norge, og ble blant annet dømt for ransforsøk og bedrageri på slutten av 2000-tallet. Det førte til at han ble utvist fra Norge i to år.

Spor

Marie-Louise Bendiktsen ble funnet voldtatt og drept i sin nedbrente bolig i Sjøvegan i Salangen kommune i Troms, 15. juli 1998. Etterforskningen har ifølge NRK vist at kvinnen kan ha blitt drept allerede den 13. juli og at gjerningspersonen kom tilbake til åstedet og tente på huset for å skjule spor.

Inne på branntomta ble det funnet hårstrå, og det er konstatert at håret ikke stammer fra 59-åringen eller noen i hennes familie.

Det ble også gjort funn av sædrester som kan stamme fra en gjerningsperson. DNA-materialet som ble innhentet ble behandlet feil, og ble dermed forringet.

(©NTB)

[email protected]

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]