Avisen The Capital Gazette ble utsatt for et angrep torsdag. Fem mennesker døde. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En mann er pågrepet etter at fem personer ble skutt og drept i lokalene til avisen Capital Gazette i Annapolis i Maryland. Han skal tidligere ha saksøkt avisen.

Det er CNN som melder at den antatte gjerningsmannen, en hvit mann i slutten av 30-årene, saksøkte avisen for ærekrenkelser i 2012, men at saken ble henlagt.

Torsdag ettermiddag lokal tid skal han ha skutt seg inn i lokalene gjennom glassdørene til avisen, hvor han drepte fem personer.

I tillegg ble to personer lettere skadd, trolig som følge av knust glass, opplyser fungerende politisjef William Krampf i Anne Arundel County på en pressekonferanse i 20-tiden lokal tid.

Mottok trusler

Politisjefen opplyser at avisen har mottatt trusler på sosiale medier, senest samme dag som angrepet fant sted, og at de nå undersøker om disse kom fra den mistenkte.

Hvor alvorlige truslene har vært vil ikke Krampf si noe om, men sier det er snakk om trusler om vold.

The Capital Gazette er avisen til Annapolis, delstatshovedstaden i Maryland, som ligger om lag 80 kilometer øst for Washington DC. Den har blitt gitt ut siden 1884.

Avisen var målet

Krampf sier gjerningsmannen var godt forberedt på angrepet og at avisen var målet.

– Han var forberedt på å gå inn i bygget, forberedt på å skyte og målet var å gjøre skade, sier Krampf.

Gjerningsmannen skal ha skutt ofrene sine med en rifle i første etasje i bygget, hvor politiet senere fant ham gjemt under en pult, ifølge CNN.

Flere medier har meldt om at gjerningspersonen ble identifisert ved hjelp av ansiktsgjenkjenningsteknologi, men at politiet ikke klarte å bekrefte identiteten til den mistenkte fordi han har ødelagt fingeravtrykket sitt. Dette understreker politisjefen at ikke er tilfelle.

Redaksjonen i sorg

Jimmy DeButts, en av redaktørene i Capital Gazette, skriver på Twitter at han er knust og nummen.

– Vær så snill å ikke be om flere intervjuer og mer informasjon. Jeg er ikke i stand til å snakke, bare vit at reporterne og redaktørene i avisen gir alt de har hver eneste dag. Det finnes ingen 40 timers uker, eller store lønninger, bare en lidenskap for historier fra lokalsamfunnet vårt, skriver DeButts.

Capital Gazette dekker selv historien om skyteepisoden i lokalene deres på sine nettsider, og opplyser at avisen vil bli gitt ut som vanlig fredag. Journalistene i avisen får hjelp av kollegaer i moderavisen The Baltimore Sun.

Fordømmer angrepet

President Donald Trump ble raskt orientert om hendelsen, og skriver på Twitter at hans tanker og bønner går til ofrene og deres familier.

– Dagens vold mot Capital Gazette var tragisk og ond. Jeg føler med alle som er rammet av dette brutale og meningsløse angrepet, skriver USAs førstedame Melania Trump på Twitter.

Også Det hvite hus’ pressetalsperson Sarah Huckabee Sanders omtaler angrepet som ondt og meningsløst.

– Et voldelig angrep på uskyldige journalister som gjør jobben sin, er et angrep på hver eneste amerikaner. Våre bønner er med ofrene, deres venner og familie, skriver Sanders.

Trapper opp sikkerheten

Etter skyteepisoden i Annapolis opplyser politiet i New York og Los Angeles at de har trappet opp sikkerheten rundt avislokaler i de to store byene.

– NYPD har sendt ut antiterror-team til medieorganisasjoner i og rundt New York by, heter det i en uttalelse fra politiet ifølge CNN.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]