Foto: VIDAR RUUD / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Minst to barnefamilier holdes atskilt fordi norske og greske myndigheter ikke er enige om hvem som har ansvaret for såkalte ankerbarn og deres familier.

I en oppdatering til Justis- og beredskapsdepartementet 14. mai, gjør UDI-direktør Frode Forfang «departementet oppmerksomme på en problemstilling som har oppstått i forbindelse med søkere som har vært i Hellas.»

De to mindreårige det er snakk om ankom Hellas med sine familier, hvor de søkte beskyttelse sammen, før de reiste eller ble sendt videre til Norge. Det skriver ABC Nyheter.

Norge har bedt Hellas ta over de to mindreårige, mens Hellas mener familiene skal gjenforenes i Norge. Mens UDI mener Hellas er ansvarlige, argumenterer grekerne på sin side med at de ikke tar imot enslige mindreårige asylsøkere. Det tilbakeviser UDI med at de mindreårige har familiemedlemmer i Hellas.

– Enkeltsakene vi omtaler, er ferdig behandlet etter Dublin-regelverket. Det betyr at asylsakene til barna blir behandlet i Norge, opplyser avdelingsdirektør i UDI, Vesna Curk.

Ankerbarn er benevnelsen på barn som søker oppholdstillatelse i et land uten å komme sammen med foreldre. Når de så får oppholdstillatelse, blir de en forankring som foreldre kan bruke til å søke familiegjenforening.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]