Tusenvis av mennesker stilte lørdag opp for å gå i årets Pride-parade. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Del saken
 • 181
 •  
 •  
 •  
 •  

Kulturminister Trine Skei Grande ledet an i årets Pride-parade, hvor 138 biler og mange tusen mennesker fyller hovedstaden med farger og fest.

I årets Pride-parade er 137 ulike bedrifter og foreninger påmeldt, og det syntes på Grønland lørdag ettermiddag. Paraden er det mest synlige arrangementet i Oslo etter 17-mai, og ifølge kulturminister Trine Skei Grande (V), som i år gikk foran i paraden, det mest morsomme.

– Dette er langt fra min første Pride, men det er første gang jeg går fremst. Paraden er et fantastisk arrangement. Litt som 17-mai pleide å være før alle reglene, sa en strålende blid Grande til NTB rett før paraden begynte lørdag.

Grande fikk følge av Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) foran i paraden. Bak dem fulgte en lang rekke biler og flere tusen festglade mennesker, for anledningen kledd i alle regnbuens farger.

Årets parade startet klokken 13 på Grønland i Oslo, og den blir avsluttet i «Pride Park» i Spikersuppa noen timer senere. Paraden er i tillegg til å være en gigantisk folkefest, en politisk markering av mangfoldet av kjønnsuttrykk, seksualitet, identitet og legninger.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 181
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]