Fra Marienlyst til Holmlia blir ikke den store overgangen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

NRK planlegger å flytte, og da trenger de å få mest mulig ut av tomta på Marienlyst, om de skal forbli på vestkanten. Men kirkens investeringsfond (Opplysningsvesenets fond) setter ned foten. De eier nabotomta og vil gjøre Blindernveien om til en «kunnskapsgate», som en forlengelse av universitetet.

Fondet har kontaktet Oslo kommune og foreslått sin plan om en «kunnskapsklynge» med lokaler for næring, undervisning, studentboliger og andre servicefunksjoner for universitetet. Altså et kommersielt prosjekt, men de vil selvfølgelig ikke betale markedspris. NRK vil selge til høystbydende og ser for seg en massiv utbygging av tomta.

Men NRK trenger markedspris for å finansiere en flytting til et annet sted på vestkanten. 98 % av deres inntekter er TV-lisensen og det vil ikke ta seg pent ut om den økes. Med den årsak: Vi solgte tomta med «tap» og kjøpte noe dyrt på vestkanten.

annonse

Opplysningsvesenets fond er en av Norges største grunneiere.

De eier og forvalter 7000 festetomter, 408 presteboliger og bispeboliger og 850 000 dekar skog. Fondets finanskapital er 2 milliarder kroner. Samlede verdier er over 3 milliarder kroner. Avkastningen går til kirken. Driften skiller seg klart ut fra kirken, her er det børs og langt fra katedral. Nå ser de sitt snitt til å få kloa i en indrefilet til en prisen av suppekjøtt.

NRK kan se etter billigere løsninger, de får mye for pengene på Holmlia?

annonse

Det er også fint for strøket at det kommer nye arbeidsplasser og at høyinntektsgrupper flytter dit. Det passer som hånd i hanske for deres redaksjonelle linje: NRK bekrefter: Hver tredje ansatt skal ha «flerkulturell kompetanse»

Det er også miljøvennlig å etablere seg der kompetansen er, en slik plan vil også være midt i blinken for MDG. Marie Lan og Trædal vil bli henrykt over å se at NRK-ansatte sykler til jobb. Etableringen på Holmlia vil også få kostnadene ned og da vil også lisensen gå tilsvarende ned, ikke sant?

Ja til salg av NRKs eiendom på Marienlyst til Kirken, så vi får en kunnskapsgate ved Universitetet, og flytt NRK til Holmlia.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon