France's Benjamin Pavard (2) celebrates with team mate after scoring his side's second goal during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/David Vincent)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kylian Mbappé scoret to ganger og skaffet straffe da Frankrike vant 4-3 over Argentina i åttedelsfinalen i fotball-VM lørdag.

Dermed kan jublende franskmenn forberede seg til kvartfinale, mens Argentinas eventyr er over for denne gang.

Argentina slet seg igjennom gruppespillet med et nødskrik, og kom tidlig i trøbbel også mot Frankrike. Allerede før kvarteret var spilt hadde Marcos Rojo felt det franske stjerneskuddet Kylian Mbappé i feltet, i et noe klønete forsøk på å stoppe 19-åringen.

Det påfølgende straffesparket satte Antoine Griezmann sikkert i mål.

Frankrike gikk i strupen på Argentina fra første minutt, og Mbappé og Griezmann herjet med Rojo, Nicolas Otamendi og de øvrige argentinske forsvarsspillerne. Argentinerne slet med å skape noe som helst foran Hugo Lloris i det franske målet, mens i motsatt ende måtte Franco Armani rydde opp flere ganger.

Kostbar tabbe

Minutter før pause gjorde «Les Bleus» en kostbar tabbe da Angel Di Maria fikk stå helt alene med ball på drøye 25 meters hold. Argentineren fikk all den tid han trengte til å stille inn siktet og med venstrefoten sendte han ballen vakkert forbi Lloris.

Dermed var lagene like langt til pause.

Annen omgang var så vidt i gang da de franske spillerne fikk seg en argentinsk kalddusj. Et skudd fra Lionel Messi traff Gabriel Mercado, skiftet retning og forsvant inn i nettet bak en utspilt Lloris.

Så var det franske Benjamin Pavard sin tur til å vise fram skuddfoten i motsatt ende av banen. Et innlegg fra venstre gikk tvers gjennom feltet og over til Pavard på motsatt side. Fra 20 meters hold hamret backen til på halvvolley og bort i det lengste hjørnet bak Armani.

Da var det en halv time igjen av kampen.

Mbappé-show

De neste ti minuttene tilhørte Mbappé. Etter litt klabb og babb i feltet havnet ballen i føttene på den driblesterke tenåringen. 19-åringen dro seg fri og skjøt Frankrike opp i ledelse.

Den franske jubelen på tribunen hadde knapt lagt seg da samme mann økte den franske ledelsen til 4-2 etter et mønsterangrep fra de blå. Olivier Giroud slo en perfekt stikker til sin landsmann, som alene med Armani trillet ballen bort i det lengste hjørnet.

Etter dette gikk det meste av lufta ut av Argentina, som ikke så ut til å kunne svare på franskmennenes effektivitet. Oppskriften på et mer gnistrende Argentina lå tydeligvis i å sette Sergio Agüero på topp sammen med Messi.

Aguero reduserte

Aguero kom inn i det 66. minutt og reduserte til 3-4 tre minutter før slutt. Men da var det for sent. De franske spillerne kunne til slutt juble for kvartfinaleplass, mens Argentina sto utslåtte igjen på Kazan Arena.

Frankrike møter vinneren av oppgjøret mellom Uruguay og Portugal i kvartfinalen.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]