Austrian Chancellor Sebastian Kurz speaks during a joint press conference following the summit of the V4 (Visegrad Group) countries and Austria in Varkert Bazaar in Budapest, Hungary, Thursday, June 21, 2018. (Szilard Koszticsak/MTI via AP)
annonse
annonse

Statsminister Sebastian Kurz sier Østerrike vil jobbe for å dempe spenningene innad i Europa når landet tar over formannskapet i EU.

Østerrike ønsker å være en «brobygger i EU», sa Kurz også da han lørdag talte under en markering for overtakelsen av formannskapet.

Samtidig understreket han at det blir viktig å gjøre Europa tryggere. Østerrike ønsker å jobbe for et «Europa som beskytter», sa Kurz.

annonse

EUs president Donald Tusk deltok også på lørdagens markering, som fant sted i den østerrikske byen Schladming.

– Behovet for sikkerhet, som er så gammelt som menneskeheten selv, åpenbarte seg med full styrke under migrasjonskrisen, sa Tusk.

Kurz vant valget i Østerrike i fjor med løfter om strengere asyl- og innvandringspolitikk. Han har alliert seg med blant annet Polen og Ungarn for å kreve en mer restriktiv innvandringspolitikk fra EU.

annonse

Østerrike overtar formannskapet søndag, to dager etter at EU-landene ble enige om unionens nye innvandringsplan.

– Vi klarte å nå enighet mellom stats- og regjeringssjefene. Det var faktisk den enkle delen, sammenlignet med det som venter oss når vi skal begynne å gjennomføre dette på bakken, sa Tusk fredag.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon