Foto: Libyan Coast Guard via AP
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Et spansk redningsskip frykter de kunne ha reddet om lag 100 personer som antas å ha druknet i Middelhavet, etter at en gummibåt sank utenfor kysten av Libya.
Hjelpeorganisasjonen Proactiva Open Arms, som har et redningsskip i Middelhavet, sier de fredag morgen mottok en nødmelding fra en båt med over 100 mennesker om bord. Da de tok kontakt med italienske myndigheter for å bistå, skal de ha fått beskjed om at den libyske kystvakten hadde situasjonen under kontroll.

Kort tid etter skal de ha fått beskjed om at over 100 mennesker var savnet og fryktet omkommet i samme område.

– Vi mistenker at det er de samme menneskene, sier Open Arms-sjef Guillermo Canardo.

Den libyske kystvakten opplyser at de reddet 16 personer fredag morgen, som ble brakt til land i al-Hmidiya øst for hovedstaden Tripoli. Ifølge kystvakten og øyevitner var det om lag 120 mennesker om bord i gummibåten da den sank.

Ifølge de overlevende la gummibåten ut fra Garaboulli rett øst for Tripoli før daggry fredag. Få timer senere var det en eksplosjon om bord, og motoren begynte å brenne.

Gummibåten begynte deretter å ta inn vann og sank. Blant de over 100 som er savnet, er det minst fem barn, to av dem spedbarn, og 15 kvinner.

(©NTB)

NTB-AP-AFP

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]