Foto: Libyan Coast Guard via AP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Over 60 migranter fryktes omkommet etter at båten deres sank utenfor kysten av Libya søndag.

Det er andre gang på tre dager at en migrantbåt går ned utenfor Libyas kyst og et flertall av dem som var om bord, druknet.

Oberst Tawfik al-Sakir i Libyas kystvakt sier at 41 migranter ble plukket opp av sjøen etter at båten gikk ned utenfor Tripoli søndag. Båten hadde 104 migranter om bord, og 63 av dem antas å ha mistet livet.

Fredag gikk en båt rundt med over 100 mennesker om bord utenfor Tripoli. 16 av dem ble reddet, og de resterende er savnet og antatt døde.

Libya er i de siste årene blitt en viktig rute for migranter fra Afrika sør for Sahara som søker seg til Europa. Etter at viljen til å ta dem imot i Europa er svekket, faller det stadig oftere på den libyske kystvakten å plukke dem opp langs Libyas kyst.

Lørdag hentet den libyske marinen 115 afrikanske migranter opp av vannet etter at båten deres havarerte, og tidligere søndag ble ytterligere 105 migranter, alle afrikanske, plukket opp fra en gummibåt av kystvakten.

NTB-DPA

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]