Foto: Libyan Coast Guard via AP
annonse
annonse

Over 60 migranter fryktes omkommet etter at båten deres sank utenfor kysten av Libya søndag.

Det er andre gang på tre dager at en migrantbåt går ned utenfor Libyas kyst og et flertall av dem som var om bord, druknet.

Oberst Tawfik al-Sakir i Libyas kystvakt sier at 41 migranter ble plukket opp av sjøen etter at båten gikk ned utenfor Tripoli søndag. Båten hadde 104 migranter om bord, og 63 av dem antas å ha mistet livet.

annonse

Fredag gikk en båt rundt med over 100 mennesker om bord utenfor Tripoli. 16 av dem ble reddet, og de resterende er savnet og antatt døde.

Libya er i de siste årene blitt en viktig rute for migranter fra Afrika sør for Sahara som søker seg til Europa. Etter at viljen til å ta dem imot i Europa er svekket, faller det stadig oftere på den libyske kystvakten å plukke dem opp langs Libyas kyst.

Lørdag hentet den libyske marinen 115 afrikanske migranter opp av vannet etter at båten deres havarerte, og tidligere søndag ble ytterligere 105 migranter, alle afrikanske, plukket opp fra en gummibåt av kystvakten.

annonse

NTB-DPA

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon