Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
annonse

Flere tusen mennesker deltok søndag i protester i Russland mot en upopulær pensjonsreform som innebærer at pensjonsalderen heves med opptil åtte år.
I demonstrasjoner i et stort antall byer fra Sibir til det sørlige Russland krevde demonstrantene at president Vladimir Putin kaster regjeringen eller går av selv.

annonse
annonse

Reformen, som ble innført midt under fotball-VM, har medført et kraftig fall i Putins oppslutning.

annonse

Både fagforeninger som ellers støtter Putin, politiske partier og opposisjonslederen Aleksej Navalnyj sto bak demonstrasjonene.

Gitt den lave levealderen i Russland vil mange ikke leve lenge nok til å nyte godt av pensjonen. Forslaget innebærer at pensjonsalderen heves til 65 for menn og 63 for kvinner.

annonse
annonse

Flere analytikere mener at den økende misnøyen med reformen, som kommer samtidig som levestandarden synker, kan bli en av de verste utfordringene for Putin siden han kom til makten for snart 20 år siden.

I Omsk alene deltok 3.000 mennesker i protesten, ifølge Navalnyj. Også i byer som Vladivostok, Khabarovsk, Tomsk og Murmansk var det stort frammøte, men i Moskva vil ingen demonstrasjoner bli tillatt før etter fotball-VM.

NTB-AFP

(©NTB)
[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.