Sveriges regjering, her ved statsminister Stefan Löfven, fremmet lovforslaget der all sex uten tydelig samtykke blir regnet som voldtekt. Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix.
Del saken
  • 256
  •  
  •  
  •  
  •  

Loven, som er gjeldende fra søndag 1. juli, skal ifølge den svenske regjeringen medføre økt tydelighet i samtykkeparagrafen i voldtektsloven, slik at en person i ethvert nytt moment i sexakten skal si ja eller vise vilje til å være med.

Den såkalte samtykkeloven innebærer i praksis at flere handlinger vil bli regnet for å være voldtekt, og at strafferammene økes.

Forslaget ble fremmet i desember i fjor, i kjølvannet av den internasjonale metoo-kampanjen.

Lignende forslag har også kommet i Danmark, men ble nedstemt i Folketinget i april i år.

NTB-TT

(©NTB)

  • 256
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]