(AP Photo/Karim Kadim, File)
annonse
annonse

Angrepet fant sted få dager før arbeidet med å telle opp stemmer fra valget 12. mai på nytt, begynner.

Ifølge politiet ble kassene med stemmesedler ikke ødelagt da den kraftige bilbomben eksploderte ved inngangen til lageret.

I begynnelsen av juni brant et annet lager med stemmesedler opp i Bagdad. Ifølge presidenten i nasjonalforsamlingen, Salim al-Jabouri, var den brannen trolig påsatt.

annonse

Den irakiske nasjonalforsamlingen vedtok kort tid før brannen at stemmene fra valget skulle telles på nytt etter påstander om omfattende valgfusk. Den statlige valgkommisjonen ble samtidig sparket.

Landets høyesterett ga sin tilslutning til omtelling, men kun for en del av stemmesedlene. Planen er å telle opp stemmene fra rundt 1.800 av Iraks 50.000 valglokaler. Arbeidet med å telle opp stemmene på nytt, begynner tirsdag.

Valget i mai endte med seier til alliansen til den mektige sjialederen Moqtada al-Sadr, mens alliansen til statsminister Haider al-Abadi kom på tredjeplass.

Ingen av blokkene fikk imidlertid rent flertall i nasjonalforsamlingen, og det ble innledet forhandlinger for å få på plass en ny regjering.

annonse

I forrige uke ble det opplyst at Sadr og Abadi hadde gått sammen i en allianse, i håp om å kunne danne regjering. Det er uklart hva som kommer ut av dette, ettersom Sadr også har kunngjort en alliansen med Hadi al-Ameri og hans allianse av tidligere sjiamuslimske krigere i Hashed al-Shaabi, som kom på andreplass i valget.

NTB-DPA

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon