Det begynte å brenne flere steder langs Gjøvikbanen mellom Hakadal og Sandermosen i Oslo søndag kveld. Her driver helikoptre med slukking ved Strøm i Nittedal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Gjøvikbanen er fortsatt stengt for trafikk på grunn av skobranner flere steder. Et helikopter deltar i slokkingen, og brannvesenet begynner å få kontroll.

Ifølge brannvesenet i Oslo brenner det to steder i Maridalen. Ved Sandermosen er det satt inn helikopter i arbeidet, og brannvesenet begynner å få kontroll over den rundt to mål store brannen.

Også et slokketog bistår.

Gnister fra togbremser

Gjøvikbanen har vært stengt siden søndag kveld på grunn av brann. Ifølge NRK skal et godstog ha kjørt med bremsene på, noe som gjorde at gnister startet en 11 kilometer lang skogbrann langs toglinjen.

– Det er mye som tyder på at det dreier seg om et tog med varmgang i bremsene. Vi kontrollerte et tog på Hakadal med rødglødende bremser i etterkant av brannen, sier operasjonsleder Christian Lorås i Øst politidistrikt til NRK.

Den opprinnelige prognosen tilsa åpning klokka 14, men mandag ettermiddag varslet Bane Nor at det kommer en oppdatering klokka 21.

Lokalbefolkningen bidro

Innbyggere i området har hjulpet til med å slukke brannene. En av dem som var på stedet, Christine Rehn Jensen, sa til NRKsøndag kveld at rundt 50 personer hadde møtt opp, og at de lagde lenker med bøttene der brannbiler ikke nådde fram.

Innsatsleder Ivar Myrbø sa til Romerikes Blad at han var overveldet over innsatsen.

– Innsatsen til lokalbefolkningen har vært fenomenal. Et sted koblet brannvesenet på slangen og overlot den til de sivile før de reiste videre til neste sted, fortalte han.

Få ledige busser og taxier

Grunnet planlagt arbeid i Lieråsen tunnel går det for tiden flere tog enn normalt på Gjøvikbanen, inkludert togene mellom Oslo og Bergen.

– Det er dessverre få tilgjengelige busser/taxier. Vi ber passasjerer om å vurdere andre transportmidler. Passasjerer lokalt mellom Oslo S og Kjelsås henvises til Ruters busser/T-bane, opplyser NSB.

For trafikken på Bergensbanen er det satt opp busser til Drammen.

(©NTB)

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]