Belgium's Eden Hazard is fouled by Japan's Gaku Shibasaki during the round of 16 match between Belgium and Japan at the 2018 soccer World Cup in the Rostov Arena, in Rostov-on-Don, Russia, Monday, July 2, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
annonse
annonse

Belgia lå under 0-2 i VM-kvartfinalen mot Japan, men kjempet seg tilbake og vant 3-2 i en høydramatisk kamp i Russland. Nacer Chadli ble matchvinner på overtid.

Det så ut til å gå mot en belgisk blåmandag mot Japan, men Nacer Chadli ville det annerledes. Fire minutter på overtid sendte han Belgia til kvartfinale. Sekunder senere lå slagne japanere strødd på banen.

– Det var et mål for hele folket. Jeg tror alle er glade hjemme i Belgia nå, og det er bra, sa matchvinneren til belgisk TV etter kampen.

annonse

Belgias landslagssjef Roberto Martínez hyllet spillerne sine etter den utrolige snuoperasjonen.

– Det er ikke noe negativt i dag, alt handlet om å ta seg videre. Dette er en dag for å være stolt av spillerne. I VM ønsker man at alt skal være perfekt, men til sjuende og sist handler det om å ta seg videre, å vinne, sa Martinez.

Sjokkerte Belgia

Japan sjokkerte ikke bare Belgia, men en hel fotballverden da de scoret to mål på fire minutter kort tid etter hvilen.

Først satte Genki Haraguchi ballen forbi Belgias sisteskanse Thibaut Courtois, etter et flott gjennomspill fra Gaku Shibasaki. Så skjøt Takashi Inui fra 20 meter, og da hjalp det ikke at den neste to meter lange keeperen strakte seg så lang han var. Plutselig sto det 2-0 til Japan. Klokka viste 52 minutter, og Belgia var i real trøbbel.

annonse

Før det hadde Courtois omtrent vært arbeidsledig mellom stengene.

Yppet seg

Japan yppet seg et par ganger i første omgang, men stort sett var det Belgia som var i angrep.

Kevin De Bruyne og Axel Witsel foret Hazard og Lukaku med baller, spissene skjøt og skjøt, men ingen av forsøkene gikk forbi Eiji Kawashima i det japanske målet.

Da lagene gikk til pause var en løs heading fra Takashi Inui det nærmeste Japan hadde vært en målsjanse. Men det var i første omgang, annen omgang ble helt annerledes.

Genistrek

Den belgiske landslagssjefen Roberto Martínez satte inn Marouane Fellaini og Nacer Chadli i et forsøk på å hente inn Japan. Det skulle vise seg å være en genistrek.

annonse

Flere ganger spilte Belgia seg til store målsjanser, men en blanding av heroisk forsvarsspill og belgisk udyktighet sørget for at Japan ledet med to mål da det sto 68 minutter.

Minuttet senere var det «game on».

Fra hjørnet av sekstenmeteren headet Vertonghen ballen tilbake i feltet. Det virket som en evighet før ballen til slutt falt ned i nettet bak Kawashima.

Fem minutter senere sendte Hazard ballen inn i feltet. Der var det ingen japanere som kunne matche 194 centimeter høye Fellaini i lufta, og lagene var like langt.

Presset på

Belgia presset på, mens Japan hadde mer en nok med å holde unna. Japan fikk corner på overtid, men Courtois plukket ballen. Han kastet raskt til Kevin De Bruyne som stormet framover. Manchester City-spilleren sendte ballen til Thomas Meunier på kanten som igjen slo ballen lavt inn i feltet.

Lukaku hoppet over ballen og plutselig var Chadli helt alene med ball foran mål.

Han pirket ballen i mål og Belgia til himmels.

Japansk landslagssjef, Akira Nishino sier de ble straffet ev en superkontring etter corneren.

– Vi ønsket å avgjøre kampen. På det tidspunktet så vi for oss at kampen skulle gå til overtid, men vi forventet ikke en slik superkontring, og spillerne forventet ikke at ballen sekunder senere var på vår banehalvdel og at det skulle avgjøre kampen.

Japan, som aldri tidligere har tatt seg forbi en åttedelsfinale i VM, måtte se at det heller ikke gikk på det sjette forsøket. Tre ganger har de røket i gruppespillet, mens de har gått ut i åttendedelsfinalen både i 2002, 2010 og nå i Russland.

Dermed blir det Belgia mot Brasil i kvartfinalen, etter at Brasil tidligere på kvelden hadde beseiret Mexico 2-0

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon