Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Antall varsler om seksuelle overgrep økte med 27 prosent fra 2016 til i fjor. Større åpenhet og oppmerksomhet om problemet er trolig årsaken.

– Jeg tror det er fordi man snakker mer om overgrep og det har vært større oppmerksomhet i mediene. Folk er blitt flinkere til å si fra og melde fra, sier leder Chatrine Elholm ved Senter mot incest og seksuelle overgrep (SMISO) i Førde til NRK.

I fjor ble det registrert 3.504 unike personer ved sentrene – 902 flere enn i 2016, viser ferske tall fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). En stor del av økningen dreier seg om overgrep som skjer på sosiale medier og andre steder på internett, ifølge Elholm.

Ferske tall fra Politidirektoratet bekrefter tendensen. Det er spesielt nettrelaterte saker, hvor fornærmede er under 14 år, som utgjør det som var en kraftig økning på 21,3 prosent i antallet registrerte seksuallovbrudd i første kvartal i år.

(©NTB)

[email protected]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]