Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix.
Del saken
 • 240
 •  
 •  
 •  
 •  

En 18 år gammel mann er dømt til 45 dagers fengsel og samfunnsstraff for voldtekt i Stavanger i fjor sommer.

Mannen anket dommen han fikk i Stavanger tingrett på tre år og fire måneder. I Gulating lagmannsrett ble den kortet ned til 45 dagers fengsel, 420 timers samfunnsstraff og 150.000 kroner i oppreisningserstatning, skriver Stavanger Aftenblad.

Retten mener fengselsstraff ikke er nødvendig for å få 18-åringen til å avstå fra nye seksuallovbrudd.

Overgrepet skjedde da han sammen med to menn kom i kontakt med den fornærmede kvinnen. Hun ble med dem hjem og hadde ifølge dommen frivillig sex med en av de tre. 18-åringen trodde hun også ville ha sex med ham, men kvinnen gjorde motstand, og han stanset ikke før hun brukte forsvarsspray.

Et sentralt punkt i dommen er at han var under 18 år da forholdet skjedde. Det vises videre til at mannen, som er fra Afghanistan, har en vanskelig bakgrunn hvor han i tenårene forlot familien og kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker etter et halvt år på flukt.

Dommen er avsagt under dissens. Flertallet finner det bevist at han er skyldig i voldtekt. Mindretallet, bestående av én meddommer, mener 18-åringen er skyldig i grovt uaktsom voldtekt.

Både mindretall og flertall tar høyde for at manglende språkferdigheter og erfaringer med sosiale koder i Norge, kan ha ført til at han oppfatter situasjoner annerledes enn andre.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 240
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]