Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix.
annonse
annonse

En 18 år gammel mann er dømt til 45 dagers fengsel og samfunnsstraff for voldtekt i Stavanger i fjor sommer.

Mannen anket dommen han fikk i Stavanger tingrett på tre år og fire måneder. I Gulating lagmannsrett ble den kortet ned til 45 dagers fengsel, 420 timers samfunnsstraff og 150.000 kroner i oppreisningserstatning, skriver Stavanger Aftenblad.

Retten mener fengselsstraff ikke er nødvendig for å få 18-åringen til å avstå fra nye seksuallovbrudd.

annonse

Overgrepet skjedde da han sammen med to menn kom i kontakt med den fornærmede kvinnen. Hun ble med dem hjem og hadde ifølge dommen frivillig sex med en av de tre. 18-åringen trodde hun også ville ha sex med ham, men kvinnen gjorde motstand, og han stanset ikke før hun brukte forsvarsspray.

Et sentralt punkt i dommen er at han var under 18 år da forholdet skjedde. Det vises videre til at mannen, som er fra Afghanistan, har en vanskelig bakgrunn hvor han i tenårene forlot familien og kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker etter et halvt år på flukt.

Dommen er avsagt under dissens. Flertallet finner det bevist at han er skyldig i voldtekt. Mindretallet, bestående av én meddommer, mener 18-åringen er skyldig i grovt uaktsom voldtekt.

Både mindretall og flertall tar høyde for at manglende språkferdigheter og erfaringer med sosiale koder i Norge, kan ha ført til at han oppfatter situasjoner annerledes enn andre.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon