Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En politileder på Østlandet må møte i retten i september tiltalt for å ha oppsøkt og sett overgrepsmateriale mot barn på nettet.

Rettssaken mot mannen er berammet i Asker og Bærum tingrett 26. september.

Politiet foretok en ransakelse hjemme hos politilederen. Da fant etterforskerne også spor av at han hadde oppsøkt overgrepsmateriale på internett.

annonse

– Politiet etterforsket en annen straffesak mot tiltalte, og i tilknytning til den saken ransaket vi hjemmet hans. I beslaget fant vi en betydelig mengde overgrepsmateriale som vi har tatt ut tiltale for, sier politiadvokat Julie Ulstein til NRK.

Mannen skal ikke ha lagret noe av det han har sett på.

– Det har ingen betydning for straffverdigheten om man har lastet ned materialet eller sett det på dataskjermen, sier Ulstein til TV 2.

Mannens forsvarer, advokat Line Foss, sier klienten nekter straffskyld etter tiltalen som er tatt ut.

Av tiltalen går det fram at mannen skal ha begått de straffbare handlingene fra februar 2016 til mai 2017. Mannen ble tatt ut av lederrollen sin i politiet da etterforskningen startet i mai i fjor. Han ble suspendert fra stillingen da siktelsen ble utvidet. Hvilke konsekvenser saken vil få videre, er ikke avklart.

Det er satt av én dag til saken i retten.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon