Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En politileder på Østlandet må møte i retten i september tiltalt for å ha oppsøkt og sett overgrepsmateriale mot barn på nettet.

Rettssaken mot mannen er berammet i Asker og Bærum tingrett 26. september.

Politiet foretok en ransakelse hjemme hos politilederen. Da fant etterforskerne også spor av at han hadde oppsøkt overgrepsmateriale på internett.

– Politiet etterforsket en annen straffesak mot tiltalte, og i tilknytning til den saken ransaket vi hjemmet hans. I beslaget fant vi en betydelig mengde overgrepsmateriale som vi har tatt ut tiltale for, sier politiadvokat Julie Ulstein til NRK.

Mannen skal ikke ha lagret noe av det han har sett på.

– Det har ingen betydning for straffverdigheten om man har lastet ned materialet eller sett det på dataskjermen, sier Ulstein til TV 2.

Mannens forsvarer, advokat Line Foss, sier klienten nekter straffskyld etter tiltalen som er tatt ut.

Av tiltalen går det fram at mannen skal ha begått de straffbare handlingene fra februar 2016 til mai 2017. Mannen ble tatt ut av lederrollen sin i politiet da etterforskningen startet i mai i fjor. Han ble suspendert fra stillingen da siktelsen ble utvidet. Hvilke konsekvenser saken vil få videre, er ikke avklart.

Det er satt av én dag til saken i retten.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]