Ifølge belgisk påtalemyndighet planla ekteparet å sprenge en bombe under et folkemøte arrangert av den opposisjonelle iranske eksilgruppa Mujahedin-e-Khalq (MEK) i Paris-forstaden Villepinte lørdag.
Paret identifiseres som Amir S. og Nasimeh N., som begge er belgiske statsborgere i 30-årene med iransk opprinnelse.
De to ble pågrepet i Belgia og er terrorsiktet for forsøk på å utføre et bombeangrep i Paris. Mandag ble ekteparet formelt siktet av belgisk påtalemyndighet.
I Tyskland er en iransk diplomat som jobber i Wien, avhørt av politiet og pågrepet, ifølge belgisk påtalemyndighet. I tillegg ble totalt tre personer pågrepet i Frankrike lørdag, ifølge nyhetsbyrået AFPs kilde.
Blant dem er en 54 år gammel mann som ble pågrepet i nærheten av MeK-arrangementet.
– Etterforskningen har som mål å avklare forbindelsene mellom dem og de mistenkte som er pågrepet i Belgia, sier politikilden.
De tre var mandag fortsatt i politiets varetekt.
Belgisk politi gjennomsøkte ekteparets bil etter pågripelsen i et boligområde i Brussel lørdag. Politiet fant en halv kilo av sprengstoffet TATP og en utløser. Mengden eksplosiver er nok til å utløse en betydelig eksplosjon.
Bakgrunnen eller motivet til det belgiske ekteparet er ikke kjent, men NCRI, den iranske opposisjonsgruppen som omfatter MEK, anklager regimet i Iran for å stå bak.
Irans utenriksminister Mohammed Javad Zarif avfeier påstandene.
Påtalemyndigheten i Belgia skryter av samarbeidet med fransk sikkerhetstjeneste samt tyske rettsinstanser for å ha medvirket til «å forhindre et terrorangrep på fransk jord».
Etter pågripelsene gjennomførte politiet en razzia i fem hus, men de fant ingenting.
Blant talerne under helgens folkemøte i Paris, var president Donald Trumps personlige advokat, New Yorks tidligere borgermester Rudy Giuliani. Han slutter varmt opp om MEK, som sto på USAs liste over terroristorganisasjoner fram til 2012. .
MEK ble dannet som en islamsk-marxistisk gruppe i Iran på 1960-tallet og har opp gjennom årene benyttet en rekke navn og forkortelser.
Gruppen ledes av Maryam Rajavi, etter at ektemannen Masud Rajavi forsvant sporløst i 2003. Han er etterlyst av Irak for forbrytelser mot menneskeheten.
På 1980-tallet kjempet gruppen på Iraks side i krigen mot Iran, og på 1990-tallet hjalp de Saddam Hussein med å slå ned kurdiske og sjiamuslimske opprør i Irak.
NTB-AFP-DPA
(©NTB)