Oslo 20140902. GET TV kanaler på mange tv skjermer Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  

Personer mellom 20 og 49 år så i gjennomsnitt 88 minutter lineær-TV per dag i årets første halvår.

Det viser en undersøkelse gjennomført av analyseinstituttet Kantar, ifølge Dagens Næringsliv.

I første halvår 2017 så folk i samme aldersgruppe 117 minutter lineær-TV i gjennomsnitt hver dag. Tallene er imidlertid ikke direkte sammenlignbare, ettersom de nå omfatter også dem som kun har tilgang til strømme-TV.

– Det er nesten ikke dramatisk lenger, for tendensen har allerede vært der i fire-fem år. Men det er store endringer, sier tv-direktør Morten Wiberg (49) i mediebyrået Carat. Han tror lineær-TV vil være en levedyktig plattform en stund til, men vet ikke hvor lenge.

– Jeg tror nok det kommer til å fortsette noen år til – om det blir fem eller ti er umulig å si. Avisene skulle vært døde for lenge siden hvis alle spådommer hadde gått inn. Det tar tid å endre disse vanene, sier Wiberg.

– Foreløpig er det vanskelig å se hva som vil skje når den første strømmegenerasjonen, dagens 20-åringer, blir voksne med barn og familie. Hvilke vaner vil de legge seg til?

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]