Fotballtreneren Sven-Göran Eriksson håper på England – Sverige i den ene VM-kvartfinalen. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere England-sjef Sven-Göran Eriksson tror engelskmennene får det tøft mot Sverige om begge tar seg til kvartfinale i fotball-VM.

Tirsdag møter det engelske laget Colombia i åttedelsfinalen. Samme dag spiller Sverige mot Sveits. Vinnerne møter hverandre i kvartfinalen i VM.

Eriksson, som selv ledet England til kvartfinalen i VM i 2002 og 2006, sier til BBC at han tror England går seirende ut av duellen med Colombia.

annonse

– Når man tar seg til en åttedelsfinale, er det alltid vanskelig. Det skal være vanskelig, men jeg tror England slår Colombia, og jeg håper de møter Sverige i kvartfinalen, sier Eriksson, populært kalt «Svennis».

– Jeg vet at alle ønsker å unngå Brasil, og helt sikkert av gode grunner. Men jeg mener det er enklere å score på Brasil enn Sverige, sier 70-åringen.

– Sverige spiller kanskje ikke den fineste fotballen, men å score mot dem er veldig vanskelig.

Gjorde det rette
annonse

England ble nummer to og havnet bak Belgia i gruppe G. Begge lag var allerede sikret avansement da de møtte hverandre i siste gruppekamp, som Belgia vant 1-0.

Begge to hvilte flere av sine beste spillere, og av den grunn mener Eriksson at man ikke skal legge for mye vekt på nettopp den kampen.

– Det er vanskelig når man har byttet fem, seks, sju spillere. Men jeg mener begge trenerne gjorde det rette. Når man har sjansen til å hvile spillere i en lang og hard turnering, bør man gjøre det.

Sultne og fryktløse

Den aldrende svensken har uansett latt seg imponere av Gareth Southgates utgave av «Three Lions».

– De virker sultne og fryktløse. De ser ut til å nyte fotball og spiller uten frykt for å tape. Det ser ikke ut som de har noe press på seg, sier han.

England står med én VM-tittel. Den kom på hjemmebane i 1966. Engelskmennene har ikke vært i en VM-semifinale siden 1990. Det håper de å få gjort noe med i år.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon