Mexicos nye president Andrés Manuel López Obrador. Foto: Ramon Espinosa / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump sier han har hatt en flott samtale med Mexicos nyvalgte president Andrés Manuel López Obrador.

– Jeg tror forholdet kommer til å bli svært godt. Vi hadde en flott samtale, sier Trump til pressen i Det ovale kontor.

Presidenten forteller at telefonsamtalen med López Obrador, som varte i omkring en halvtime mandag, gjør at han ser lyst på framtida til forholdet mellom de to nabolandene.

annonse

– Jeg tror han kommer til å prøve å hjelpe oss med grensa, sier Trump om López Obrador, som blir den første selverklært venstreorienterte presidenten i Mexico siden 30-tallet.

López Obrador sier at han har tilbudt Trump en reduksjon i migrasjonen mot USA i bytte mot amerikansk bistand.

– Jeg foreslo å utforske en universell avtale om utviklingsprosjekter som vil kunne skape jobber i Mexico og derigjennom redusere migrasjon og bedre sikkerheten, tvitrer han.

annonse

Forholdet mellom USA og Mexico har vært anstrengt som følge av Trumps strenge håndtering av innvandrere, nedsettende kommentarer om mexicanere og krav om at nabolandet skal finansiere en mur på grensa.

– Tonen vår var respektfull, og våre team kommer til å holde samtaler, sier López Obrador om samtalen med Trump.

López Obrador vant en overveldende seier i presidentvalget søndag. Han tar 1. desember over for Enrique Peña Nieto, som to ganger har avlyst planlagte besøk til Washington på grunn av Trumps vedvarende krav om at Mexico betaler for en mur.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon