Kapteinen på Lifeline, som berget 234 flyktninger og migranter i Middelhavet i forrige uke, måtte mandag møte i retten på Malta, anklaget for mangelfull registrering av redningsfartøyet. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kapteinen på det tyske redningsfartøyet Lifeline, som har berget et stort antall flyktninger og migranter i Middelhavet, må nå møte i retten på Malta.

57 år gamle Claus-Peter Reisch anklages for å ha hatt kommandoen over et uregistrert fartøy, noe den tyske organisasjonen som drifter skipet, Mission Lifeline, bestrider.

Lifeline gikk under nederlandsk flagg, påpeker de, og avviser at dette var galt. organisasjonen drifter også et annet redningsfartøy i Middelhavet, Sea-Watch 3, som også går under nederlandsk flagg.

– Skipet vårt er registrert på korrekt måte og har full rett til å seile under nederlandsk flagg, sier kapteinen på Sea-Watch 3, Pia Klemt. Hun er kritisk til at skipet nå nektes å forlate havna på Malta.

. – Mens vi holdes tilbake, drukner mennesker. Hvor mange skipsvrak trengs det før Europa innser at man ikke kan forhandle om berging av liv til sjøs, sier hun.

Lifeline kom i søkelyset i forrige uke etter å ha tatt om bord 234 flyktninger og migranter. Både Italia og Malta nektet skipet å legge til kai. Først etter at flere EU-land gikk med på å ta imot de 234, fikk det overfylte skipet etter flere dager legge til kai på Malta.

– Jeg vil på alle vis bidra til å svare på de spørsmål retten måte ha. Men når vi diskuterer spørsmål om registrering, vil jeg også få påpeke at vårt mannskap reddet 234 mennesker, noe jeg ikke føler skyld for, sa Claus-Peter Reisch mandag.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]