Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Natalie Behring

Den venstreekstremistiske grupperingen Antifa har påtatt seg ansvaret for et voldelig angrep på en av Generasjon Identitets ledere i Storbritannia, Tom Dupré. Mannen ble såret i ansiktet og skal ha vært bevisstløs i fem minutter etter angrepet.

annonse

Ugjerningen fant sted torsdag kveld i Hackney-området i London. Dupré hadde vært på en pub i området, og da han gikk forbi et kurdisk kultursenter la han merke til en gruppe Antifa-ekstremister.

– To menn løp opp bakfra, slo meg bak i nakken, jeg ble slengt inn i en lyktestolpe, og det er slik jeg fikk skadet hodet mitt, sier han.

Dupré har sagt at han ønsket å holde hendelsen hemmelig, men venstreradikale Twitter-kontoen libcom dot org begynte lørdag å skryte av angrepet.

 

annonse
annonse
Foto: Privat skjermdump

– Generasjon Identitet-leder Tom Dupré ble slått ut med et slag fra en anti-fascist i Hackney, i det østlige London torsdag kveld, skrives det.

– Mens han var på bakken ble Dupré sparket. Anti-fascister forteller oss at det tok den tidligere bankmannen nesten fem minutter å gjenvinne bevisstheten, skrives det i en annen post.

Twitter-kontoen London Anti-fascists likte også alle postene libcom dot org skrev om hendelsen. Angrepet er kun det seneste av flere angrep av Antifa-ekstremister på politiske motstandere. I Tyskland har de gått til voldelige angrep på medlemmer av AfD, og under opptøyene i forbindelse med G20-møtet i Hamburg i fjor skadet de hundrevis av politifolk.

Tysk etterretning har observert at antall lovbrudd begått av venstreekstremister har økt med 88 prosent mellom 2012 og 2017.

Antifa er også forbundet med gruppen Hope not Hate, en venstrevridd organisasjon som er finansiert av mangemilliardæren og masseinnvandringsentusiasten George Soros. Hope not Hate ble nylig inkludert i en svensk militærrapport omhandlende voldelig venstreekstremisme.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.