Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Natalie Behring
annonse
annonse

Den venstreekstremistiske grupperingen Antifa har påtatt seg ansvaret for et voldelig angrep på en av Generasjon Identitets ledere i Storbritannia, Tom Dupré. Mannen ble såret i ansiktet og skal ha vært bevisstløs i fem minutter etter angrepet.

Ugjerningen fant sted torsdag kveld i Hackney-området i London. Dupré hadde vært på en pub i området, og da han gikk forbi et kurdisk kultursenter la han merke til en gruppe Antifa-ekstremister.

– To menn løp opp bakfra, slo meg bak i nakken, jeg ble slengt inn i en lyktestolpe, og det er slik jeg fikk skadet hodet mitt, sier han.

annonse

Dupré har sagt at han ønsket å holde hendelsen hemmelig, men venstreradikale Twitter-kontoen libcom dot org begynte lørdag å skryte av angrepet.

 

Foto: Privat skjermdump

– Generasjon Identitet-leder Tom Dupré ble slått ut med et slag fra en anti-fascist i Hackney, i det østlige London torsdag kveld, skrives det.

– Mens han var på bakken ble Dupré sparket. Anti-fascister forteller oss at det tok den tidligere bankmannen nesten fem minutter å gjenvinne bevisstheten, skrives det i en annen post.

annonse

Twitter-kontoen London Anti-fascists likte også alle postene libcom dot org skrev om hendelsen. Angrepet er kun det seneste av flere angrep av Antifa-ekstremister på politiske motstandere. I Tyskland har de gått til voldelige angrep på medlemmer av AfD, og under opptøyene i forbindelse med G20-møtet i Hamburg i fjor skadet de hundrevis av politifolk.

Tysk etterretning har observert at antall lovbrudd begått av venstreekstremister har økt med 88 prosent mellom 2012 og 2017.

Antifa er også forbundet med gruppen Hope not Hate, en venstrevridd organisasjon som er finansiert av mangemilliardæren og masseinnvandringsentusiasten George Soros. Hope not Hate ble nylig inkludert i en svensk militærrapport omhandlende voldelig venstreekstremisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon