Malmø, Sverige. Svensk politi ved avsperring etter skuddløsning i Nydala i Malmø, Sverige, tirsdag. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB Scanpix
annonse
annonse

En 24 år gammel mann ble drept og en mann i 30-årene alvorlig såret i en skyteepisode i bydelen Nydala i Malmö tirsdag. Politiet jakter på gjerningsmannen.

– Mannen døde på stedet, og den skadde er brakt til sykehus i Malmö, sier Skånepolitiets talskvinne Ewa-Gun Westford.

Skytingen skjedde i 15-tiden tirsdag ikke langt fra en førskole hvor barn lekte ute. Personalet hørte skuddene og hentet inn barna med en gang, ifølge Westford.

annonse

Hele Nydalaparken var fortsatt avsperret tirsdag kveld, og kriminalteknikere var på plass for å lete etter spor. Politiet arbeider intenst med innsamling av vitnemål, banking på dører og jakt på gjerningsmannen.

Natten før ble en mann i 20-årene såret i en annen skyteepisode i samme område. Mannen er bare lettere skadd, og ingen mistenkte er pågrepet.

Politiet sier at det er mange løst sammensatte grupperinger i Malmö, men det er ikke klart hvilken sammenheng det er mellom de mange voldsepisodene den siste tiden.

annonse

– På ett vis henger alt sammen, uten at det henger sammen. Episodene er så mange nå, det er en opptrapping som det er vanskelig å forebygge. Disse guttene er så krenket seg imellom, sier Westford.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon