Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tilsynet har de siste årene sendt ut en rekke advarsler om selskaper som tilbyr investeringstjenester uten godkjenning etter norsk lov. I fjor sendte tilsynet ut ti markedsadvarsler, hvor de fraråder kunder å inngå avtaler eller overføre penger til selskapene, skriver Dagens Næringsliv.

Mange av selskapene har drevet samme virksomhet: De ringer rundt til eldre mennesker med penger i banken for å få dem til å investere i ulike prosjekter.

– Vi kan bekrefte at vi i mars i år sendte tre anmeldelser til Oslo politidistrikt, opplyser kommunikasjonsdirektør Kjetil Karsrud i Finanstilsynet.

annonse

Politiet opplyser til avisa at de har innledet undersøkelser av anmeldelsene, men kan foreløpig ikke si om det vil bli åpnet sak.

– Vi er nå i gang med arbeidet med å gjennomgå informasjonen i anmeldelsene og vedleggene, sier seksjonssjef Rune Skjold ved Oslo politidistrikts seksjon for økonomi- og spesialetterforskning.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon