Keisuke Honda (t.h.) scoret for Japan da han ble byttet inn mot Senegal i gruppespillet. Her feirer han fulltrefferen sammen med lagkamerat og Premier League-profil Shinji Okazaki. Foto: Mark Baker / AP / NTB scnapix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Midtbanespiller Keisuke Honda mener prestasjonene under VM i Russland viser at Japan er i ferd med å formes som en sterk fotballnasjon.

Hans lag overrasket en hel fotballverden da de scoret to mål på fire minutter like etter pause i åttedelsfinalen mot Belgia. Dessverre for japanerne reagerte Belgia umiddelbart og snudde omsider kampen til 3-2.

Dermed klarte Japan heller ikke i år å ta seg videre til kvartfinalen i VM for første gang. I 2002 var landet kanskje enda nærmere avansement da de tapte åttedelsfinalen i en straffesparkkonkurranse mot Paraguay.

Honda, som ble byttet inn i tre av Japans fire kamper i dette mesterskapet, mener ikke de to mesterskapene kan sammenlignes.

– Den gangen spilte mer en 90 prosent av laget vårt i Japan, og det var bare tre eller fire spillere i Europa. Vi spilte kun lange baller og holdt den aldri i laget. Vi skapte ikke sjanser som i dag. I dag viste vi hvordan japansk fotball skal se ut, sier Honda på en pressekonferanse mandag.

32-åringen er landets største fotballegende etter sine vellykkede opphold i CSKA Moskva og AC Milan. I dag spiller han fotball i Mexico og innser at karrieren er på hell.

– Jeg kan komme til å avslutte min karriere på landslaget, men jeg er glad for at det er så mange unge spillere som følger etter, og jeg tror de vil skrive ny historie for japansk fotball, sier han.

(©NTB)

[email protected]

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]